2010-02-04 12:15:06• hírek • Szatmar.ro

Barca siker, több gyerek

A Barca sikerei hozzájárulnak Katalónia lakosságának növekedéséhez.

A barcelonai Quiron kórház szülészetének alkalmazottjai érdekes jelenségre lettek figyelmesek a napokban: a napi átlag 9-10 szülés helyett mostanság 15 csecsemőnek segítenek világra jönni naponta. Hogy mi köze ennek a sporthoz?

A kórház alkalmazottjai előbb valami teliholdra gyanakodtak, ám aztán utánanéztek és kiderült, 2009 májusában nem volt hasonló csillagászati jelenség. Volt azonban valami egészen más: a Barcelona labdarúgócsapatának menetelése.

A gránátvörös-kékek ugyanis előbb május 2.-án történelmi, 6-2-es győzelmet arattak az ősi rivális Real Madrid otthonában, majd négy nappal később Andres Iniesta utolsó percben szerzett góljával bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe a Chelsea ellenében.

A Barcelona eddig is a 7 milliós katalán kisebbség szimbóluma volt, úgy tűnik, ezúttal a demográfiai gyarapodásához is hozzájárult. Amennyiben a kórház következtetései helytállóak, akkor további rohamra számíthatnak a hónap vége felé: ekkor nyerte meg ugyanis a Barca a bajnokságot, a Spanyol Kupát és a Bajnokok Ligáját.

Érdekes lenne megvizsgálni a madridi szülészetek forgalmát, esetleg azt is, hogy van-e köze Magyarország lakosságának csökkenésének a magyar futball mélyrepüléséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: